Zoeken op Quebble

Over ons

Er komt veel kijken bij het grootbrengen van kinderen.

Quebble kijkt naar de ontwikkeling van het jonge kind als geheel

In onze visie is er geen ruimte voor verschotting tussen peuterwerk, kinderopvang en basisonderwijs. Wij geloven in een integraal systeem met als belangrijkste focus de persoonlijke ontwikkelingsweg van ieder kind.

Quebble heeft zich toegewijd om de allerbeste software te maken. Software waarmee kinderopvang en onderwijs op administratief gebied eenvoudig kunnen samenwerken.

Geen gescheiden systemen, geen dubbele invoer. Met Quebble werken professionals én ouders samen in één integraal systeem. Wij zullen er alles aan doen om de noodzakelijke administratieve zaken zo efficiënt mogelijk te laten verlopen zodat u de kinderen de beste basis voor hun toekomst kunt geven.

Quebble is een totaalpakket voor

  • kind- en leerlingadministratie
  • registratie van aanwezigheid en absentie
  • offertes, plaatsingsovereenkomsten
  • toestemmingsformulieren
  • facturen en de incasso van schoolmelk, activiteiten etc.
  • plaatsing & planning van de kinderopvang
  • registratie van de ontwikkeling van het kind
  • roosters voor de pedagogisch professionals
  • uitgebreide rapportage
  • app voor iOS en Android voor ouders en medewerkers

Quebble – verbindt onderwijs en kinderopvang

 

We besparen anderhalve dag per maand

Met vijftig locaties en vijfhonderd medewerkers is het voor Go! Kinderopvang in Lelystad van groot belang dat de organisatie, ook achter de schermen, loopt als een goed geoliede machine. Eigentijdse software voor planning en administratie is daarbij cruciaal. Begin 2019 is GO! overgestapt van PlanRad op Quebble Professional. Dat scheelt applicatiebeheerder/teamleider P&O Gonda Kuiper anderhalve dag tijd per maand.

Team Quebble

Servicedesk

Willem van der Sluis
Servicedesk medewerker
Rico Maartense
Servicedesk medewerker

Implementatie en opleiding

Petra Hulzebosch
implementatiemanager Lees meer
Jorn Brem
senior consultant

Accountmanagement

Joey Blom
accountmanager
Esmee Kops
stagiaire Marketing & Communicatie Lees meer
Jurian de Wilde
accountmanager Lees meer

Directie

Lambert van der Bruggen
Principal Consultant Lees meer
Peter van Zijl
CEO Lees meer
Column voor Management Kinderopvang

Unieke corona-situatie vraagt onconventionele aanpak

Het coronavirus gaat niet zomaar weg. Sterker nog, we ervaren een tweede golf. Dat heeft gevolgen voor onze hele samenleving, ook voor de kinderopvang. Het nijpende personeelstekort gaat namelijk ook niet zomaar weg. Aan de ene kant krimpt het aantal banen, waardoor ook de vraag naar kinderopvang kan afnemen. Volgens sommigen zou dat zorgen voor […]

Grote druk op personeel kinderopvang vanaf 11 mei

Afgelopen dinsdag, 21 april 2020, maakte premier Rutte bekend dat per 11 mei de Nederlandse basisscholen en kinderopvangcentra weer zullen openen. Het advies om de helft van de schoolkinderen tegelijkertijd les te geven, zal naar verwachting zorgen voor grote druk op medewerkers van de buitenschoolse opvang. Softwarebedrijf Pelosa lanceert vandaag Quebble Together: een nationale personeelspool die vraag en aanbod van personeel samenbrengt, gratis te gebruiken voor alle Nederlandse kinderopvangorganisaties.

Publicaties

Hoe Quebble ondersteunt bij nauwkeurige registratie tijdens de Coronacrisis

Wij krijgen veel vragen binnen van organisaties die de effecten van de maatregelen met betrekking tot Covid-19 willen registreren. Enkele voorbeelden hiervan zijn de registratie van improductieve uren (leegloop), thuiswerken, communicatie etc. Maar ook de registratie van kinderen. Ouders die geen gebruik maakten van kinderopvang, maar dat nu wel moeten omdat zij een vitaal beroep […]

Nieuws

Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage kinderopvang terug

De ouders die hun kind(eren) vanwege de coronacrisis tijdelijk niet naar de kinderopvang of bso kunnen brengen, maar wel de rekening hebben betaald, krijgen hun geld terug. Dat geldt ook voor ouders die nu aan het werk zijn en cruciaal werk verrichten. Dat melden staatssecretaris van Financiën (Toeslagen en Douane) Van Huffelen en staatssecretaris van […]

Nieuws

Maatregelen coronavirus bij Quebble

Inmiddels is wel duidelijk dat we alle zeilen moeten bijzetten om het hoofd te kunnen bieden aan het coronavirus. Bij Pelosa en Quebble houden we de ontwikkelingen dan ook zeer zorgvuldig in de gaten en volgen we de officiële richtlijnen op. Bereikbaarheid en beschikbaarheid 100% gegarandeerd We hebben de volgende maatregelen genomen om de bereikbaarheid […]

Column voor Management Kinderopvang

‘Kinderopvang’ kan niet meer in het nieuwe decennium

In de afgelopen honderd jaar zijn al veel stappen gezet naar het huidige systeem van kinderopvang. Het is hoog tijd voor een volgende stap in dit nieuwe decennium. Dit vakgebied verdient een naam die duidelijk maakt wat u precies doet.

Nieuws

Continuiteit gewaarborgd

Pelosa heeft een SaaS Escrow overeenkomst gesloten met Escrow4All. Escrow4All is als enige Escrow-leverancier volledig ISO27001:2013 gecertificeerd en 1 van de acht door Microsoft erkende Approved Escrow Providers.

Column voor Management Kinderopvang

Een derde systeem voor kindontwikkeling?

We hebben in Nederland publiek onderwijs en private kinderopvang, deels voor werkende ouders ondersteund via de kinderopvangtoeslag. Waarom maken we daar geen derde optie naast? Integrale Kindcentra die wél helemaal worden gefinancierd door de overheid. IKC’s voor 0 tot 12 jaar met een eigen IKC-wet, eigen regels voor toezicht en een eigen CAO: het derde systeem.

Column voor Management Kinderopvang

Kinderopvang helpt vrouwen niet aan de top

Uit het recente CPB onderzoek Vrouwen aan de top blijkt maar weer eens dat kinderopvang als arbeidsmarktinstrument slechts beperkt functioneert. Het probleem: het aandeel van vrouwen in managementposities is nog altijd erg mager. Dus vroegen de onderzoekers zich af: hoe kan je dit positief beïnvloeden met beleid van overheid en bedrijfsleven? Ook kinderopvang werd daarbij onder de loep gelegd. Wat blijkt, kinderopvang is geen effectief arbeidsmarktmiddel. Jammer? Wat mij betreft: irrelevant.

Column voor Management Kinderopvang

Met hart en zakelijkheid grip op je personeelskosten

Yield management, is dat niet je bezetting optimaliseren om zo hoog mogelijke rendementen te behalen en gaat dat niet veel te ver voor ons vak? Natuurlijk is het doel van kinderopvang niet om zoveel mogelijk geld te verdienen. Maar hier ligt wel een sleutel tot een succesvolle bedrijfsvoering en dat is toch de basis.

text

Benieuwd naar wat Quebble voor u kan betekenen?

Onze Quebble experts Joey of Jurian nemen graag vrijblijvend contact met u op. Klik op de button hiernaast voor een afspraak.