Zoeken op Quebble

Het laatste nieuws

quebble-together.nl 23 april, 2020

Grote druk op personeel kinderopvang vanaf 11 mei

Afgelopen dinsdag, 21 april 2020, maakte premier Rutte bekend dat per 11 mei de Nederlandse basisscholen en kinderopvangcentra weer zullen openen. Het advies om de helft van de schoolkinderen tegelijkertijd les te geven, zal naar verwachting zorgen voor grote druk op medewerkers van de buitenschoolse opvang. Softwarebedrijf Pelosa lanceert vandaag Quebble Together: een nationale personeelspool die vraag en aanbod van personeel samenbrengt, gratis te gebruiken voor alle Nederlandse kinderopvangorganisaties.

quebble-professional.nl 26 maart, 2020

Hoe Quebble ondersteunt bij nauwkeurige registratie tijdens de Coronacrisis

Wij krijgen veel vragen binnen van organisaties die de effecten van de maatregelen met betrekking tot Covid-19 willen registreren. Enkele voorbeelden hiervan zijn de registratie van improductieve uren (leegloop), thuiswerken, communicatie etc. Maar ook de registratie van kinderen. Ouders die geen gebruik maakten van kinderopvang, maar dat nu wel moeten omdat zij een vitaal beroep […]

Rijksoverheid.nl 20 maart, 2020

Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage kinderopvang terug

De ouders die hun kind(eren) vanwege de coronacrisis tijdelijk niet naar de kinderopvang of bso kunnen brengen, maar wel de rekening hebben betaald, krijgen hun geld terug. Dat geldt ook voor ouders die nu aan het werk zijn en cruciaal werk verrichten. Dat melden staatssecretaris van Financiën (Toeslagen en Douane) Van Huffelen en staatssecretaris van […]

quebble-professional.nl 15 maart, 2020

Maatregelen coronavirus bij Quebble

Inmiddels is wel duidelijk dat we alle zeilen moeten bijzetten om het hoofd te kunnen bieden aan het coronavirus. Bij Pelosa en Quebble houden we de ontwikkelingen dan ook zeer zorgvuldig in de gaten en volgen we de officiële richtlijnen op. Bereikbaarheid en beschikbaarheid 100% gegarandeerd We hebben de volgende maatregelen genomen om de bereikbaarheid […]

Management Kinderopvang 10 januari, 2020

‘Kinderopvang’ kan niet meer in het nieuwe decennium

In de afgelopen honderd jaar zijn al veel stappen gezet naar het huidige systeem van kinderopvang. Het is hoog tijd voor een volgende stap in dit nieuwe decennium. Dit vakgebied verdient een naam die duidelijk maakt wat u precies doet.

Quebble Array

Continuiteit gewaarborgd

Pelosa heeft een SaaS Escrow overeenkomst gesloten met Escrow4All. Escrow4All is als enige Escrow-leverancier volledig ISO27001:2013 gecertificeerd en 1 van de acht door Microsoft erkende Approved Escrow Providers.

Management Kinderopvang 8 december, 2019

Een derde systeem voor kindontwikkeling?

We hebben in Nederland publiek onderwijs en private kinderopvang, deels voor werkende ouders ondersteund via de kinderopvangtoeslag. Waarom maken we daar geen derde optie naast? Integrale Kindcentra die wél helemaal worden gefinancierd door de overheid. IKC’s voor 0 tot 12 jaar met een eigen IKC-wet, eigen regels voor toezicht en een eigen CAO: het derde systeem.

Management Kinderopvang 1 november, 2019

Kinderopvang helpt vrouwen niet aan de top

Uit het recente CPB onderzoek Vrouwen aan de top blijkt maar weer eens dat kinderopvang als arbeidsmarktinstrument slechts beperkt functioneert. Het probleem: het aandeel van vrouwen in managementposities is nog altijd erg mager. Dus vroegen de onderzoekers zich af: hoe kan je dit positief beïnvloeden met beleid van overheid en bedrijfsleven? Ook kinderopvang werd daarbij onder de loep gelegd. Wat blijkt, kinderopvang is geen effectief arbeidsmarktmiddel. Jammer? Wat mij betreft: irrelevant.

Management Kinderopvang 20 september, 2019

Met hart en zakelijkheid grip op je personeelskosten

Yield management, is dat niet je bezetting optimaliseren om zo hoog mogelijke rendementen te behalen en gaat dat niet veel te ver voor ons vak? Natuurlijk is het doel van kinderopvang niet om zoveel mogelijk geld te verdienen. Maar hier ligt wel een sleutel tot een succesvolle bedrijfsvoering en dat is toch de basis.

Management Kinderopvang 9 juli, 2019

Pedagogisch Professional 2.0

Blijft het in grote lijnen zoals het nu is, of is de term ‘pedagogisch medewerker’ dan totaal verouderd en werk je als IKC-professional met een nieuwe set kwalificaties onder een IKC-cao? In kinderopvangland is een sterke stroming richting IKC-achtige samenwerking tussen opvang en educatie voelbaar. Wat me opvalt als ik praat met IKC-betrokkenen is dat […]

Benieuwd naar wat Quebble voor u kan betekenen?

Onze Quebble experts Joey of Jurian nemen graag vrijblijvend contact met u op. Klik op de button hiernaast voor een afspraak.