In april 2018 ben ik voor een half jaar als interim operationeel directeur aangesteld bij Pelosa. In dat half jaar hebben Peter en ik zeer intensief samengewerkt om een grote herstructurering van het bedrijf door te voeren. Door die intensieve samenwerking kwamen we erachter hoe sterk we elkaar aanvullen. We hebben daarom ook besloten om per september 2018 verder te gaan als directieteam van Pelosa. Voor mij betekende dat afscheid van mijn bestaan als freelancer en een definitieve keuze voor Pelosa en haar product Quebble.

Wendbaarheid

Organisaties krijgen vaak te maken met tegenstrijdigheden en verschillende interne en externe belangen. De intentie om het “goed” te doen, maakt plaats voor de intentie om “het goede” te doen. Sturen op waarden en een continue dialoog met de mens en klanten van de organisatie zorgt dat ik de juiste dingen doe. De wil om altijd iets nieuws te leren van anderen is voor mij een vereiste voor een modern en wendbaar leiderschap. Ik geloof dat wendbaarheid de competentie is voor de leiders van deze eeuw. Deze aanpak levert aantoonbare successen op.
In mijn werk streef ik naar continue verbetering. Met het team en met onze klanten. Voor mij is continue verbetering een situatie creëren waarin we gaan voor een gezamenlijk doel en niet voor  afrekenmodellen.

Ervaring

Bedrijven waar ik veel heb mogen brengen maar ook heb mogen leren zijn o.a. Centraal Beheer, Ministerie van Defensie, ANWB, Landal GreenParks, Alliander (MPARE) en Sensara. Een groot scala aan verschillende branches, verschillende culturen, verschillende producten, verschillende diensten. Dit alles met 1 overlappende factor: de Mens. Je kunt nog zo goed zijn in je vak en heel veel weten, maar successen behaal je alleen maar dankzij de mensen in de organisatie. Dat is waar ik gelukkig van word, samen met anderen een software product leveren waar de klant blij van wordt.

Software moet zich aanpassen aan de gebruikers en niet andersom, dat is Quebble!